Κ. Πελετίδης: Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να συμβάλει ο δήμος στον περιορισμό της πανδημίας

Κ. Πελετίδης: Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να συμβάλει ο δήμος στον περιορισμό της πανδημίας

 «Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19», ανέφερε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης για την τηλεφωνική επικοινωνία που έχει με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι ο δήμος λαμβάνει όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της.

Ο κ. Πελετίδης σημείωσε ότι «είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του δήμου, αλλά της μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κλπ».

«Το θέμα της διασποράς του κορονοϊού,» συνέχισε ο δήμαρχος, «το θέσαμε από χθες, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, στην εκδήλωση έξω από την 6η ΥΠΕ, όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας», συμπλήρωσε.

Στο σημείο αυτό, ο Κώστας Πελετίδης επεσήμανε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον».

Παράλληλα, πρόσθεσε ο δήμαρχος, «η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ, για να προστατευθεί η υγεία του λαού...»