Κ. Νοτοπούλου: «Δεν υπάρχει ταβάνι σε καμία χώρα στην υποδοχή προσφύγων»

Κ. Νοτοπούλου: «Δεν υπάρχει ταβάνι σε καμία χώρα στην υποδοχή προσφύγων»

Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει «ταβάνι» σε καμία χώρα για την υποδοχή προσφύγων, η Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της, αναφέρει επίσης ότι είναι «ανοησίες να βάζεις όρια στα θαλάσσια σύνορα σου όσο διαρκεί ο πόλεμος». Σε ό,τι αφορά δε στην υπόθεση Novartis διερωτήθηκε «Ποιούς στείλαμε εμείς χωρίς στοιχεία να διωχθεί;».

Αν και παραδέχθηκε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Radio North 98 πως «Τα χρήματα για τη διαχείριση του προσφυγικού θα έπρεπε να πηγαίνουν απ'' ευθείας σε ένα υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και όχι στις ΜΚΟ. Είναι πολιτική της Ε.Ε. Δεν ήμουν σε αυτό το υπουργείο» υποστήριξε πως «πάντα έχεις λόγο, πάντα διαμορφώνεις, ξέρετε πως η χώρα μας ήταν σε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις ο αδύναμος κρίκος. Χωρίς όμως να υποχρεωθούμε σε… οπισθοχώρηση σ'' αυτά που προτείναμε, όπως κάνει η ΝΔ.»

Ερωτώμενη για την υπόθεση Novartis και την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το νόμιμο ή μη της παρουσίας των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη στην Προανακριτική επιτροπή, η κ. Νοτοπούλου, ανέφερε συγκεκριμένα: «Δεν άκουσα κανέναν από τη ΝΔ, να επικαλείται μια συγκεκριμένη νομολογία, ή συγκεκριμένη νομική διάταξη για το ότι πρέπει να εξαιρεθούν», εμμένοντας παράλληλα στην θέση ότι «πλούτισαν και πολιτικά στελέχη» από το σκάνδαλο Novartis. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε μάλιστα: «Ποιον στείλαμε εμείς χωρίς στοιχεία να διωχθεί»;