Κ. Μπαρμπαρούσης: «Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ»

Κ. Μπαρμπαρούσης: «Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ»

Για «δαιμονοποιήση του Χίτλερ» έκανε λόγο στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, ο οποίος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «άσχημο πράγμα» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε ερώτηση της έδρας για τους μαιάνδρους, ο Μπαρμπαρούσης υποστήριξε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστιγκες στο πάτωμα. «Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστιγκα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδιοδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο. Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σ.σ: κάνει κίνηση) θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χιτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πώς θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χιτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια», κατέληξε ο πρώην βουλευτής».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι ο βουλευτής έχει συνδυαστεί με κακές πράξεις και αυτός ήθελε να μπει στη Βουλή για να αλλάξει το σύστημα. «Εγώ ήθελα να γίνω βουλευτής για να αλλάξω αυτό το πράγμα που το λέμε δημοκρατία και το μόνο δημοκρατικό που γίνεται στον τόπο είναι οι εκλογές κάθε 3-4 χρόνια. Μας έκοψαν τη χρηματοδότηση ας πούμε, δημοκρατία αλά καρτ».

Ερωτηθείς από έδρας σχετικά με τη θέση του για τους αλλοδαπούς, υποστήριξε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα, εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε». Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς ρατσιστή γιατί έχει παντρευτεί δυο φορές αλλοδαπές.

Σχετικά με τον έλεγχο που έγινε στα γραφεία και τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, ο πρώην βουλευτής ανάφερε πως «τις ασπίδες τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε κι ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας».

Για την ενδυμασία των μελών της Χρυσής Αυγής και τα παραγγέλματα είπε: «Εμείς προσπαθούσαμε να μη πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε σε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δε μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι».

«Λαϊκός εθνικιστής και Χριστιανός Ορθόδοξος» αυτοχαρακτηρίσθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος

Από την πλευρά του ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε άσχετος από κάθε έκνομη ενέργεια αποδίδεται στη ΧΑ και αυτοχαρακτηρίστηκε ως «Λαϊκός εθνικιστής και Χριστιανός Ορθόδοξος».

Ο κατηγορούμενος έδωσε μάλιστα δύο διαφορετικές εκδοχές για τη νύχτα τη δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Αρχικά είπε στο δικαστήριο ότι εκείνη την ημέρα ετοίμαζαν διανομή τροφίμων και όχι ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου.

Όταν ερωτήθηκε ξανά έπειτα από λίγη ώρα και αφού του επισημάνθηκε ότι άλλοι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι θα γινόταν ομιλία και ότι εκείνη τη νύχτα βγήκαν να μοιράσουν τρικάκια, ο κατηγορούμενος είπε πως «μπορεί να γινόταν ομιλία, δεν το ξέρω, ήξερα για διανομή μετά από κάποιες ημέρες».

«Όποιον εμπλέκονταν τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους» ανάφερε ο Ηλ. Παναγιώταρος , ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής της οργάνωσης.

Σχετικά με τον χαιρετισμό Χιτλερ ανάφερε ότι οποίος έκανε αυτόν τον χαιρετισμό του γινόταν παρατήρηση. «Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο λέγαμε «κατέβασε το χέρι κάτω».