Κ. Μπακογιάννης: Ο Λυκαβηττός θα προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της Αθήνας

Κ. Μπακογιάννης: Ο Λυκαβηττός θα προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει, πλέον, τη διαχείριση του λόφου του Λυκαβηττού στο σύνολό του. Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με απόφαση που έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του, εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, να προχωρήσει στη μίσθωση των 35 στρεμμάτων που ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στα οποία βρίσκονται το θέατρο και ο χώρος του πάρκινγκ.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπει, πλέον, «στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες αλλά και να προχωρήσει σε έργα που θα αναβαθμίσουν τον λόφο στο σύνολό του». Όπως η ανακατασκευή και επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, η συντήρηση και η αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου, καθώς και αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

«Λυτρωτική» χαρακτήρισε την απόφαση ο δήμαρχος Αθηναίων. «Ξεμπλέξαμε ένα κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους στη γραφειοκρατία και μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε ακόμη μία εκκρεμότητα που είχε η Αθήνα με τους δημόσιους χώρους της που ρήμαζαν, είτε λόγω της εγκατάλειψης είτε λόγω της συνυπευθυνότητας και την συνιδιοκτησίας», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και υπογράμμισε για τον Λυκαβηττό: «Πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης. Να αναστηθεί».