K. Λαγκάρντ: Το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν θα αλλάξει τις προβλέψεις της ΕΚΤ

K. Λαγκάρντ: Το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν θα αλλάξει τις προβλέψεις της ΕΚΤ

Την εκτίμηση ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν θα αλλάξει ριζικά τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανέφερε η επικεφαλής της, Κριστίν Λαγκάρντ.

"Δεν είμαι σίγουρη ότι πρόκειται να αλλάξει τις προβλέψεις μας, καθώς είχαμε προβλέψει στο βασικό μας σενάριο ότι σε κάποιο στάδιο στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα υπήρχε ένα εμβόλιο και ότι θα εφαρμοζόταν κατά τη διάρκεια του 2021", είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του New Economy Forum που διοργανώνει το Bloomberg.

Σημείωσε επίσης ότι, ενώ η ανάπτυξη των εμβολίων μπορεί να είναι κάπως ταχύτερη "από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως", η οικονομία της ΕΕ δέχεται επίσης "μεγαλύτερο χτύπημα" από το δεύτερο κύμα της πανδημίας από το αναμενόμενο.

Προ ημερών η Λαγκάρντ είχε προειδοποιήσει ότι ακόμα και με την άφιξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου, η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη κινδυνεύει να είναι "ασταθής".

"Παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με το εμβόλιο φαίνονται ενθαρρυντικές, ίσως συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε επαναλαμβανόμενους κύκλους διασποράς του ιού και περιοριστικών μέτρων μέχρι να επιτευχθεί μια ευρεία ανοσία", είχε πει .