Κ. Κυρανάκης: Θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν

Κ. Κυρανάκης: Θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξηγήσουμε ακόμα μια διαφορά Αριστεράς-Δεξιάς», απαντάει με ανάρτησή του στο  Facebook ο βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης στην κριτική που άσκησαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή δηλώσεις του το πρωί στο Mega σχετικά με την ανεργία.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, η Αριστερά «απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο», «εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν». «Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εμείς βλέπουμε τον άνεργο άνθρωπο ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα» αντιτάσσει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: «Όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν βρει δουλειά, θα σας πουν ότι το κατάφεραν με προσπάθεια. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν, αυτούς που παλεύουν.»

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτού ότι  «η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της ΝΔ,  θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική» και πως «πιστεύω ότι ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την θεωρία του κυρίου Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ, ότι η ανεργία υφίσταται διότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν συναντιούνται εύκολα (γνωστή ως Θεωρία Αναζήτησης / Search Theory)».