Κ. Κυρανάκης: Δεν τίθετα ζήτημα πειθαρχίας στη ΝΔ για το άρθρο που αφορά αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Κ. Κυρανάκης: Δεν τίθετα ζήτημα πειθαρχίας στη ΝΔ για το άρθρο που αφορά αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Τη θέση ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει συνολικά επί της αρχής το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, όμως θα καταψηφίσει το άρθρο 8 που αφορά την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης που ανέφερε ακόμα δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το άρθρο 8.

Ειδικότερα, μιλώντας στον realfm, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε πως «η ΝΔ θα υπερψηφίσει συνολικά επί της αρχής το νομοσχέδιο, άλλωστε οι περισσότερες από τις προτάσεις προέρχονται από τη ΝΔ σε παρουσίαση του πλαισίου για την αναδοχή το 2016. Θα καταψηφίσει όμως το άρθρο 8. Ωστόσο, θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το άρθρο 8 που αφορά την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Επί της αρχής θα υπερψηφίσουμε, θα καταψηφίσουμε το άρθρο 8» και πρόσθεσε πως «δε χρειάζονται ακραίες απόψεις και φωνές. Ο καθένας έχει την άποψη του, δεν σημαίνει ότι όποιος διαφωνεί ή όποιος συμφωνεί είναι ρατσιστής ή ακραίος».

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολογία και τις επενδύσεις, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε πως «η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει να υπερφορολογήσει, να αυξήσει τις εισφορές, να πάρει όσα χρήματα μπορεί από φυσικά πρόσωπα και τις ελληνικές επιχειρήσεις και από την άλλη να διογκώσει πάρα πολύ το Δημόσιο. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το μείγμα πολιτικής. Δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική μοιράζοντας επιδόματα, δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική υπερφορολογώντας» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους, να βάλουμε σε τάξη το κράτος, να φέρουμε επενδύσεις και φέρνοντας πίσω επενδύσεις θα μπορέσουμε να φέρουμε και τα νέα παιδιά που έφυγαν».