7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Κ. Κιλιντσάρογλου: «Νιαούρισμα γάτας, η απάντηση Ερντογάν στον Μπάιντεν»

Κ. Κιλιντσάρογλου: «Νιαούρισμα γάτας, η απάντηση Ερντογάν στον Μπάιντεν»
AP Photo/Burhan Ozbilici

Τα πύρα της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στο απόηχο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον επικεφαλής του κεμαλικού CHP να αναφέρει πως η απάντηση Ερντογάν στον Μπάιντεν «αντί για λιοντάρι, ακούστηκε σα νιαούρισμα γάτας».

«Ο Μπάιντεν έβγαλε την ανακοίνωση (για την Αρμενική Γενοκτονία) και ο Ερντογάν σιώπησε για τρεις μέρες και τα τρολ του στα κοινωνικά δίκτυα έλεγαν ‘’έι Κιλιντσάρογλου, να δούμε τι θα πεις’’… Είχαν προσδοκίες, καθώς γι’ αυτούς ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης, λιοντάρι. Ο Ερντογάν βρυχάται και τον ακούν όλοι, και θα τον ακούσουν… Μίλησε ο Ερντογάν, όμως αντί για λιοντάρι ακούστηκε ένα νιαούρισμα γάτας», σχολίασε με ειρωνική διάθεση ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Σε παρόμοια κλίμα και η τοποθέτηση της Μεράλ Ακσενέρ, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Καλού Κόμματος, η οποία αναφερόμενη στη συνομιλία Ερντογάν - Μπάιντεν, μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική κυβέρνηση, τόνισε πως «καλύτερα θα ήταν να του έκλεινε το τηλέφωνο».

Τέλος, ο σύμμαχος του Ερντογάν και ηγέτης του εθνικιστικού MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έστρεψε τα βέλη του κατά του ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας πως «οι χώρες που νομίζουμε ότι είναι φιλικές και χάνουμε το χρόνο μας μαζί τους έχουν ως πραγματικό στόχο μέσα στο ΝΑΤΟ η Τουρκία να σκύψει το κεφάλι».

«Χάνουμε το χρόνο μας στο ΝΑΤΟ, να ενεργοποιήσουμε άμεσα τους S-400 και να ζητήσουμε τα λεφτά μας για τους F-35» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντ. Μπαχτσελί.