Κ. Γαβρόγλου: Παράνομη η ενέργεια των Θεολόγων για τα Θρησκευτικά

Κ. Γαβρόγλου: Παράνομη η ενέργεια των Θεολόγων για τα Θρησκευτικά

Παράνομη χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου την ενέργεια της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) να παρακινήσει τους εκπαιδευτικούς να μην διδάσκουν τα αναλυτικά προγράμματα των Θρησκευτικών.

«Η Πανελλήνια Ένωση έχει ρόλο παράνομο… Να υιοθετεί τις αξίες των δυτικών δημοκρατιών και όχι άλλων χωρών… Την ευθύνη των προγραμμάτων σπουδών την έχει η Πολιτεία δεν την έχει κανένας άλλος» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του στο Κόκκινο.

«Έχουμε να κάνουμε σε κάλεσμα για απείθεια, (μοιράζουν) φόρμες που πρέπει να υπογράψουν οι καθηγητές, έχουν μέσα όλων των ειδών της διανοητικές ακροβασίες» σημείωσε, σύμφωνα με το skai.gr.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ηλίας Γεωργαντάς ζητεί από τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές να διασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση του προβλεπόμενου αναλυτικού προγράμματος καθώς και να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για τη μη τήρησή του σε μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΕΘ Ηρακλής Ρεράκης υποστήριξε ότι η Ένωση απλώς διακινεί τη δήλωση των γονέων που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, με την οποία ζητούν να επιστραφούν στο υπουργείο τα βιβλία των θρησκευτικών ως απαράδεκτα.

«Δεν επιβάλουμε εμείς τίποτα, άλλοι επιβάλουν» είπε, δηλώνοντας ότι ο κ. Γαβρόγλου αγνόησε σχετική απόφαση του ΣτΕ.

«Αυτά τα θρησκευτικά δεν διδάσκουν την ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση στα ορθόδοξα παιδιά, αλλά την πολυθρησκευτική παράδοση. Διαβρώνεται έτσι η θρησκευτική παράδοση των παιδιών, εφόσον δεν καλλιεργούν ό,τι τους έδωσαν οι γονείς τους» είπε ο κ. Γεραράκης.

«Ενώ οι άλλοι θρησκευόμενοι Εβραίοι, μουσουλμάνοι ρωμαιοκαθολικοί έχουν το δικαίωμα να διδάσκουν μόνο τη δική τους θρησκεία σε εμάς μας το παίρνουν. Έχουμε δικαίωμα ως σωματείο να πούμε τη γνώμη μας» επέμεινε ο πρόεδρος της ΠΕΘ.

Φωτογραφία intime news