Κ. Γαβρόγλου για ΣτΕ: Η κυβέρνηση δε θα υποκύψει στον σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να φέρουν

Κ. Γαβρόγλου για ΣτΕ: Η κυβέρνηση δε θα υποκύψει στον σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να φέρουν

«Κάνει τεράστια εντύπωση ότι υπάρχει διαρροή, εντελώς συγκεκριμένη, στην οποία ούτε σκεπτικό υπάρχει παρά μόνο κάποιες καταλήξεις της απόφασης» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών, προσθέτοντας ότι «η πλήρης απόφαση του ΣτΕ δεν έχει κοινοποιηθεί καθώς παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι ακριβείς εκφράσεις και το σκεπτικό των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στο στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, επισήμανε ακόμα ότι από τη διαρροή αυτή απουσιάζει το σκεπτικό των δικαστών που μειοψήφησαν, προσθέτοντας ότι «όταν θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε ένα Πρόγραμμα Σπουδών, είτε είναι τα Θρησκευτικά είτε είναι τα Μαθηματικά, δεν προσεγγίζουμε το θέμα δογματικά, δηλαδή "πάρε ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών και κάνε το μάθημα", αλλά δια των διαδοχικών προσεγγίσεων».

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε επίσης ότι παρά την απόφαση του ΣτΕ, ο πυρήνας των προτάσεων του Ν.Φίλη για τα νέα προγράμματα σπουδών «προφανώς και δεν αλλάζει. Η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική της πολιτική έχουν συνέχεια», ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση δε θα υποκύψει στον σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να φέρουν σε αυτόν τον τόπο».

Αναφορικά τέλος, με τον Αμβρόσιο, ο Κ.Γαβρόγλου σημείωσε ότι «δεν έχω αντιθέσεις με πρόσωπα, έχω αντιθέσεις με νοοτροπίες που βρίσκουν αποδέκτες και στην κοινωνία, αυτό είναι το πιο σοβαρό».