Κ. Χατζηδάκης: Πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του Πάρκου Γουδή

Κ. Χατζηδάκης: Πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του Πάρκου Γουδή

Πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του Πάρκου Γουδή ξεκίνησαν την Τρίτη, ύστερα από σύσκεψη του Κωστή Χατζηδάκη και της πολιτικής ηγεσίας ΥΠΕΝ, με τους δημάρχους Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, Παπάγου - Χολαργού, Η. Αποστολόπουλο και Ζωγράφου, Β. Θώδα, ύστερα από αίτημα των δημάρχων.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού, κ. Δημήτρης Οικονόμου και ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Το Πάρκο Γουδή είναι ένας "πνεύμονας" στο κέντρο της πόλης που δεν αξιοποιείται. Δεν θα είναι εύκολη η πορεία. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία Αμύνης και Ανάπτυξης, καθώς και με όλους όσοι έχουν λόγο εντός του Πάρκου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε στην απόδοση του Πάρκου στο κοινό».

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «ο χρόνος που έχουμε δώσει στους εαυτούς μας είναι περίπου ένα έτος για την αντιμετώπιση όλων των εμποδίων», ενώ διευκρίνισε πως «στόχος του ΥΠΕΝ δεν είναι να αποτελεί διαχειριστή πάρκων, αλλά σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί επιτελικά και δραστικά προς την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μετά το πέρας της συνάντησης με τους δημάρχους, «αποφασίσαμε η πολιτεία να δράσει χωρίς καθυστερήσεις. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο "πράσινη" Αθήνα με ποιότητα ζωής».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη το ΥΠΕΝ μεριμνά για τη γρήγορη ανάρτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), καθώς επίσης και την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού, που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επίσης, μεριμνά για την εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, αλλά και για τις όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται προκειμένου ο Φορέας Διαχείρισης -με υπεύθυνη την Αυτοδιοίκηση- να προχωρήσει στην ενοποίηση και αξιοποίηση του καινούριου Πάρκου Γουδή προς όφελος των πολιτών.