Κ. Χατζηδάκης: Ανοίγει νέα σελίδα στη διαχείριση αποβλήτων στην Αττική

Κ. Χατζηδάκης: Ανοίγει νέα σελίδα στη διαχείριση αποβλήτων στην Αττική

Στη νέα σελίδα που ανοίγεται στην διαχείριση των αποβλήτων στην Αττική, μετά την ολοκλήρωση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, η οποία ενέκρινε την υλοποίηση 2 νέων Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων, στάθηκε ο Κωστής Χατχηδάκης, τονίζοντας πως η παραπάνω απόφαση θέτει τις βάσεις έτσι ώστε η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας να γίνει Ευρώπη σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος:

«Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για την κατασκευή των δύο νέων μεγάλων μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων στην Αττική θέτει τις βάσεις έτσι ώστε η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας να γίνει Ευρώπη σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες όσων ακύρωσαν το 2015 την παλαιότερη προσπάθεια προκειμένου να κατασκευασθούν σύγχρονες μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Αλλά αυτό που έχει τώρα μεγαλύτερη σημασία είναι ότι μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, στην Επιτροπή  ΣΔΙΤ, ανοίγει μια καινούρια σελίδα στο ζήτημα αυτών των τόσο σημαντικών υποδομών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει αρκετές τέτοιες προσπάθειες σε όλη την χώρα εδώ και 15 μήνες. Ακόμη περισσότερο θα στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται στην Αττική, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις. Δεν το οφείλουμε μόνον στους κατοίκους της μεγαλύτερης ελληνικής Περιφέρειας. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι ζήτημα πολιτισμού. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για να περάσει η Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης».