Κ. Αχ. Καραμανλής: Σε ισχύ από 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στην Αθήνα

Κ. Αχ. Καραμανλής: Σε ισχύ από 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στην Αθήνα

Σε ισχύ τίθεται ξανά από τις  25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας, προαναγγέλλοντας νομοθετικές αλλαγές για να περιοριστούν  κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα «παραθυράκια». Τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν σε σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία την Παρασκευή.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νομοσχεδίου για τα διπλώματα οδήγησης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι σχετικές ανακοινώσεις για το δακτύλιο θα γίνει τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και ανέφερε ότι: 

1. Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δακτύλιος ισχύει ξανά από τις 25 Οκτωβρίου, για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας.

2. Θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια. Το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία την Παρασκευή. 

3. Σίγουρα θα εξαιρούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

4. Επειδή θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, είναι αυτονόητο ότι για κάποια πράγματα θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι στο ζήτημα εμπλέκονται: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Δήμος Αθηναίων, άλλοι Δήμοι της Αττικής, Περιφέρεια και τόνισε ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία.