Κ. Αχ. Καραμανλής: Οδικές παρεμβάσεις στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο

Κ. Αχ. Καραμανλής: Οδικές παρεμβάσεις στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο

«Βασική προτεραιότητα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων και έργων για την ασφαλή και ταχεία πρόσβαση των πολιτών και των ασθενών στο υπό κατασκευή Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης», τόνισε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κούβελα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πως ο στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι οδικές υποδομές ώστε το 2025 με την έναρξη λειτουργίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου να ολοκληρωθούν όλα τα έργα, που, όχι μόνο θα βελτιώσουν τη ζωή της τοπικής κοινωνίας, αλλά θα επιτρέψουν την πρόσβαση των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου οδικού δικτύου, ενώ η Εγνατία Οδός έχει ήδη προβεί στη βελτίωση της Λ. Παπανικολάου που συνδέει την περιφερειακή οδό με το Φίλυρο, μετατρέποντάς την από δίιχνη οδό σε τετράιχνη με παράπλευρο δίκτυο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το συγκεκριμένο έργο από την προηγούμενη, με πολλά τεχνικά προβλήματα όμως «η μελέτη της οδοποιίας για την οδική σύνδεση του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί με μέριμνα του υπουργείου μας και αυτήν τη στιγμή εκκρεμεί το Κτηματολόγιο, που τελεί υπό έγκριση. Ακολούθως θα κηρυχθούν οι απαιτούμενες συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις».

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας από τη δική του πλευρά τόνισε το πόσο σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη που ήταν και ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα. Ζήτησε όμως παράλληλα με την κατασκευή του Νοσοκομείου να προχωρήσει η βελτίωση του οδικού δικτύου με την κατασκευή των απαραίτητων κόμβων, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί πως τη χειμερινή περίοδο η συγκεκριμένη περιοχή πλήττεται ιδιαίτερα σε περίπτωση κακοκαιρίας.