7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Κ. Αχ. Καραμανλής: Μέσα στο 2021 ξεκινά η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό

Κ. Αχ. Καραμανλής: Μέσα στο 2021 ξεκινά η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό

«Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που αρχίζει και εκτελείται» χαρακτήρισε τη Γραμμή 4 του Μετρό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης.

«Ξεκινάνε τα πρώτα εργοτάξια για τις πρόδρομες εργασίες. Η ολοκλήρωση της Γραμμής 4 θα γίνει μέσα σε 8 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό έργο θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών ξεκινά από Βεΐκου και καταλήγει Γουδή», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «σήμερα υπογράφουμε και για τον οδικό άξονα Ε65». Έργο, που όπως εξήγησε, «ξεκινάει το 2021 με χρόνο υλοποίησης τα επόμενα 3 χρόνια και με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ».

Για τα αστικά λεωφορεία ο υπουργός είπε ότι «κάναμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στα μέσα μεταφοράς να τα αναβαθμίσουμε μετά από μια 10ετια που είχαν γίνει πολύ λίγα πράγματα». 

«Προσλαμβάνουμε γύρω στα 600 άτομα οδηγούς λεωφορείων και τεχνίτες μετρό. Έχει γίνει αύξηση στόλου στη Θεσσαλονίκη, 230 λεωφορεία παραλάβαμε, σήμερα είναι πάνω από 400. Στην Αθήνα είχαμε παραλάβει κάτω από 900 αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 1300», σημείωσε.

«Έχουμε δώσει στα ΚΤΕΛ μεγάλο κομμάτι του συγκοινωνιακού έργου με πολύ φθηνότερη τιμή, το όχημα το χιλιόμετρο στα ΚΤΕΛ είναι 1,4 ευρώ, ενώ η ΟΣΥ στα 3 ευρώ και με πολύ καλύτερες υπηρεσίες στα ΚΤΕΛ». Μάξιμουμ ηλικία των λεωφορείων, όπως εξήγησε, είναι τα 8 έτη. 

«Δε λέω ότι η κατάσταση δε μπορεί να γίνει καλύτερη, θα γίνει καλύτερη τώρα που έχουμε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία με διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός είναι στη διαβούλευση. Στους επόμενους 18 μήνες θα δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών. 

«Τόσο στο Μετρό όσο και στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η χρήση της μάσκας είναι καθολική,  γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.