Κ. Αχ. Καραμανλής: Ενεργούν, δήθεν, στο όνομα αυτής της παράταξης – Στήριξη σε Λ. Μενδώνη

Κ. Αχ. Καραμανλής: Ενεργούν, δήθεν, στο όνομα αυτής της παράταξης – Στήριξη σε Λ. Μενδώνη

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων παρέχοντας ταυτόχρονα πλήρη στήριξη στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Λάθη προφανώς γίνονται και είναι ανθρώπινα. Δεν μπορεί όμως να γίνονται τα οχήματα εκτόξευσης λάσπης», ανέφερε ο κ. Καραμανλής o οποίος στη συνέχεια χωρίς να κατονομάσει «φωτογράφισε» όλους εκείνους που θεωρούν ότι δήθεν αποτελούν θεματοφύλακες της παράταξης σπιλώνοντας ουσιαστικά τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και την παράταξη: «εδώ θα μου επιτρέψετε να πω και κάτι άλλο κ. Πρόεδρε. Αυτό δεν πρέπει να το ξέρουν μόνο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αλλά και όσοι ενεργούν, δήθεν, στο όνομα αυτής της παράταξης συμμετέχοντας με τρόπο δόλιο, θα έλεγα, στις προσπάθειες σπίλωσης τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της ιστορικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας».

«Είμαστε η παράταξη του μέτρου, αγκαλιάζουμε ανθρώπους εκτός κομματικής ταυτότητας»

«Εμείς είμαστε -όπως έχουμε πει πολλές φορές- η παράταξη του μέτρου, η παράταξη του ορθολογισμού», συνέχισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογραμμίζοντας ότι «αγκαλιάζουμε και ανθρώπους εκτός κομματικής ταυτότητας, όπως άλλωστε, είναι η Υπουργός Πολιτισμού, η Λίνα Μενδώνη, η οποία θα σας έλεγα ότι τηρεί σταθερά τις βασικές πολιτικές γραμμές της παράταξης και της Κυβέρνησης και είναι εμφανές, θα έλεγα, το έργο της. Θα σας έλεγα, μάλιστα, ότι σπάνια βλέπουμε Υπουργό ή πολιτικό που να μην περιορίζεται στην εύκολη δημοσιότητα αλλά στα έργα. Και εγώ ως Υπουργός Υποδομών έχω συνεργαστεί μαζί της άψογα, τόσο στα ζητήματα του μετρό Θεσσαλονίκης και σε άλλα πολλά ζητήματα, όπως είμαι σίγουρος το έχει πει και ο Υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης στα δικά του ζητήματα. Και πολύ σύντομα το έργο της αυτό θα ξεδιπλωθεί τόσο στην Εθνική Πινακοθήκη όσο και στο πολύ σημαντικό έργο που κάνει στο Τατόι».

Την ίδια ώρα και με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως «το όργιο φημών και σκανδαλοθηρίας, τουλάχιστον σε εμένα, φέρνει στη μνήμη μου την εποχή του ακραίου πολιτικού λόγου, που δέσποσε την εποχή του μνημονίου, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο, λοιπόν, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η δίκαιη κριτική προς ορισμένους χειρισμούς και άλλο ο εκτροχιασμός σε ένα κύμα συκοφαντιών και τοξικής λάσπης που δεν νομίζω ότι βοηθάει τον πολιτικό διάλογο» προσθέτοντας καταληκτικά ότι «όλο αυτό το όργιο φημών δεν βοηθά στην απόδοση Δικαιοσύνης τα θύματα τέτοιων ενεργειών που βρίσκουν, επιτέλους, το σθένος να βγουν και να μιλήσουν».