JPMorgan: Θα εξαγοράσει την OpenInvest, startup του κλάδου fintech

JPMorgan: Θα εξαγοράσει την OpenInvest, startup του κλάδου fintech

H JPMorgan Chase & Co ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την OpenInvest, μια startup του κλάδου fintech που στηρίζει η Andreessen Horowitz και η Y Combinator.

Τα προϊόντα της εταιρείες επιτρέπουν στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους να χτίζουν, να διαχειρίζονται και να ενημερώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους ESG. 

«Οι πελάτες εστιάζουν όλο και περισσότερο στην κατανόηση του αντίκτυπου των χαρτοφυλακίων ESG τους και στη χρήση αυτών των πληροφοριών για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων που ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τους στόχους τους», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan Asset & Wealth Management, Mέρι Κάλαχαν. .

Η συμφωνία έρχεται καθώς η πανδημία προκάλεσε επίσης αύξηση του ενδιαφέροντος για εταιρείες που έχουν καλή απόδοση σε στόχους ESG, όπως μείωση των εκπομπών του κλίματος ή ενθάρρυνση πιο διαφορετικών εργατικών δυναμικών.

Το OpenInvest θα διατηρήσει το δικό του εμπορικό σήμα και θα ενσωματωθεί στις προσφορές πελατών της J.P. Morgan's Private Bank και Wealth Management, δήλωσε η τράπεζα.

Η εξαγορά έρχεται εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι αγόρασε τον διαχειριστή ψηφιακού πλούτου Nutmeg ως μέρος της επέκτασής του στη βρετανική λιανική τραπεζική και επενδυτική αγορά.