ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

Johnson & Johnson: Στην ΕΕ η πρώτη παρτίδα εμβολίων - Την Τετάρτη στην Ελλάδα

Johnson & Johnson: Στην ΕΕ η πρώτη παρτίδα εμβολίων - Την Τετάρτη στην Ελλάδα
Shutterstock

Ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας οι πρώτες παραδόσεις δόσεων του εμβολίου που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα λάβει τις πρώτες ποσότητες του εμβολίου της εταιρείας την Τετάρτη 14 Απριλίου.

Για τον Απρίλιο αναμένουμε 70.800 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, για τον Μάιο 300.000 και για τον Ιούνιο 960.000. Συνολικά η χώρα μας θα λάβει 1,3 εκατ. από τις δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως η Johnson & Johnson προγραμμάτιζε την αποστολή των πρώτων δόσεων κατά τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, χρονοδιάγραμμα που όμως δεν τηρήθηκε εξαιτίας προβλημάτων στη διαδικασία παραγωγής.

«Οι πρώτες δόσεις βρίσκονται καθ' οδόν για τις αποθήκες των κρατών μελών», ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Πίτερ Λίεζε χαρακτήρισε εξαιρετικά νέα την έναρξη της διανομής των εμβολίων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευθεί για την παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων στην ΕΕ μέχρι τα τέλη Ιουνίου και επιπλέον 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του γ' τριμήνου του έτους, όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

«Μέχρι πρόσφατα ήταν αβέβαιο αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, οι 50 εκατ. δόσεις είναι εξασφαλισμένες για το β΄τρίμηνο», τόνισε ο Γερμανός ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως οι πηροφορίες προέρχονται τόσο από την πλευρά της εταιρείας όσο και από κοινοτικές πηγές.

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαιώσε σήμερα την έναρξη των παραδόσεων των εμβολίων στα κράτη - μέλη της ΕΕ αλλά και στη Νορβηγία και την Ισλανδία, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα που αφορά στις παραδόσεις του Απριλίου.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παράδοση συνολικά 200 εκατομμυρίων δόσεων στις χώρες της ΕΕ, την Νορβηγία και την Ισλανδία μέσα στο 2021.