Ιταλός επιστήμονας: «Η ασθένεια μοιάζει να αλλάζει»

Ιταλός επιστήμονας: «Η ασθένεια μοιάζει να αλλάζει»

«Οι ασθενείς με Covid 19 τώρα είναι σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση, η ασθένεια μοιάζει να αλλάζει», δήλωσε ο Τζουζέπε Ρεμούτσι, διευθυντής του ινστιτούτου φαρμακολογίας Μάριο Νέγκρι στο Μιλάνο.

Σε παρέμβασή του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό La7, o Ιταλός επιστήμονας δήλωσε ότι «οι ασθενείς με Covid 19, τώρα, είναι εντελώς διαφορετικοί από εκείνους που αρρώστησαν πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».

«Πρώτα έφταναν στα έκτακτα περιστατικά ογδόντα άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τώρα, οκτώ στους δέκα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι και να θεραπευθούν εκεί», πρόσθεσε.

«Μοιάζει να είμαστε αντιμέτωποι με μια ασθένεια σαφώς διαφορετική από εκείνη που έθεσε υπό τεράστια πίεση τις υποδομές του ιταλικού συστήματος υγείας, στην αρχή της πανδημίας αυτής», δήλωσε επίσης ο Ρεμούτσι.

Εξήγησε, πάντως, ότι δεν ξέρει αν έχει μεταλλαχθεί ο ιός ή αν άλλαξε το ιικό φορτίο του κάθε ασθενή. «Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι οι άνθρωποι που μολύνονται αυτή την περίοδο, είναι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από εκείνους που νόσησαν πριν από δυο μήνες», λέει ο επικεφαλής του ινστιτούτου φαρμακολογίας Μάριο Νέγκρι.

Ο Ιταλός επιστήμονας δήλωσε αισιόδοξος για τη θεραπεία που δοκιμάζεται σε πολλά ιταλικά νοσοκομεία και βασίζεται στη δωρεά πλάσματος με αντισώματα, από ασθενείς οι οποίοι μπόρεσαν να θεραπευθούν.

«Αν, όπως νομίζω, τα τεστ αποδείξουν ότι η θεραπεία αυτή είναι αποτελεσματική, θα μπορέσουμε να την κάνουμε προσβάσιμη σε όλους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ