ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ιταλία: Τον Μ. Ντράγκι προτιμά για πρωθυπουργό ο Μ. Ρέντσι

Ιταλία: Τον Μ. Ντράγκι προτιμά για πρωθυπουργό ο Μ. Ρέντσι

Ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος πυροδότησε την πολιτική κρίση της Ιταλίας αυτόν τον μήνα, αποσύροντας το κόμμα του Italia Viva από τον κυβερνώντα συνασπισμό, θα ήθελε να δει τον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να γίνει πρωθυπουργός, δήλωσε πηγή του κόμματος την Κυριακή.

Οι πρώην σύμμαχοι του συνασπισμού διεξάγουν συνομιλίες για να προσπαθήσουν να υπερκεράσουν τις διαφορές τους και να αναζωογονήσουν την κυβέρνησή τους, η οποία κατέρρευσε επισήμως την περασμένη εβδομάδα όταν παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Κόντε.

Ο Ρέντσι έχει επανειλημμένα επικρίνει τον χειρισμό της πανδημίας τον Κόντε και την επακόλουθη οικονομική κρίση, και μια πηγή του κόμματος επιβεβαίωσε μια έκθεση στην εφημερίδα La Stampa ότι η Italia Viva θα ήθελε ο Ντράγκι να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

«Θα έλεγα ότι είναι μία από τις προτάσεις μας», είπε η πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Η εφημερίδα La Stampa ανέφερε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλλα είχε ήδη μιλήσει με τον Ντράγκι. Ο αρχηγός του κρατικού γραφείου αρνήθηκε γρήγορα αυτό, λέγοντας ότι δεν υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο ανδρών κατά τη διάρκεια της πολιτικής κρίσης.

Η εφημερίδα Affari Italiani υπογραμμίζει σε άρθρο της πως πρόκειται για μία φήμη που κυκλοφόρησε από το περιβάλλον του Κινήματος 5 Αστέρων για να αποθαρρύνει τυχών αντάρτες και μη υποστηρικτές του Κόντε.