Ιταλία: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει τις σορούς

Ιταλία: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει τις σορούς

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται το Μπέργκαμο της Ιταλίας, μια επαρχιακή πόλη της γείτονας χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από τον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica στρατιωτικά οχήματα παραλαμβάνουν σορούς, ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο νεκροταφείο της πόλης λόγω της μεγάλης θνητότητας με το κοιμητήριο να αδυνατεί να διαχειριστεί τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα ο στρατός να παίρνει τα φέρετρα με τα θύματα και να τα μεταφέρει μέσα από την πόλη του Μπέργκαμο, σε άλλες περιοχές της χώρας όπου και θα αποτεφρωθούν.

Περίπου 30 οχήματα με 70 φέρετρα πέρασαν από το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε διάφορα σημεία της Ιταλίας, προκειμένου να γίνει η αποτέφρωση.

Μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins στην Ιταλία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τις 35.713 και οι νεκροί ανήλθαν στους 2.978, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα. 

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 17.713 και οι νεκροί 1.959. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 4.525 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 458. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.214, με 94 νεκρούς.

Μέχρι σήμερα συνολικά 2.257 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί θα «παραταθούν μετά τη λήξη τους» στις 3 Απριλίου.