ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Ιταλία: Παραίτηση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος μέσω Facebook

Ιταλία: Παραίτηση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος μέσω Facebook

Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, ανακοίνωσε μέσω Facebook την απόφασή του να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος. Πρόκειται για κίνηση που ξάφνιασε μεγάλο μέρος της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και των υποστηρικτών του.

«Ντρέπομαι για το ότι στο κόμμα μου, τις τελευταίες είκοσι ημέρες γίνεται αναφορά μόνον σε καρέκλες και σε νέα, ανοιχτή εκλογή ηγεσίας, ενώ στην χώρα μας ξεσπά τρίτο κύμα κορονοϊού, υπάρχει το πρόβλημα της ανεργίας, των επενδύσεων και η ανάγκη να οικοδομήσουμε μια ελπίδα, ιδίως για τις νέες γενιές», τόνισε ο Τζινγκαρέτι.

«Από την στιγμή που ο στόχος είμαι εγώ, για το καλό του κόμματος και της χώρας δεν μπορώ παρά να κάνω μια ακόμη κίνηση για να ξεμπλοκάρει η κατάσταση. Τώρα όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Η κίνηση αυτή συνδέεται με σειρά θεμάτων που ετέθησαν μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι. Πιο συγκεκριμένα, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν υπέδειξε ούτε μια γυναίκα για υπουργική θέση, πολλοί εσωκομματικοί αντίπαλοι κατηγόρησαν τον Τζινγκαρέτι για έλλειψη «ισχυρής ατζέντας».

Επιπρόσθετα, πριν δυο ημέρες, προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα αφού σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες, σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναλάβει την ηγεσία των Πέντε Αστέρων, το ποσοστό των «πεντάστερων» στην πρόθεση ψήφου μπορεί να αγγίξει το 22%, ενώ οι «δημοκρατικοί» δεν πρόκειται να καταφέρουν να ξεπεράσουν το 14%.

Aναμένεται, τώρα, η ενεργοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν στην επιλογή νέου επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ