Ιταλία: O επικεφαλής του γαλλικού ομίλου Vivendi στο στόχαστρο έρευνας στην υπόθεση Mediaset

Ιταλία: O επικεφαλής του γαλλικού ομίλου Vivendi στο στόχαστρο έρευνας στην υπόθεση Mediaset

O επικεφαλής του γαλλικού ομίλου Vivendi, Vincent Bollore, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας στην Ιταλία, καθώς βαρύνεται με υποψίες «χειραγώγησης της αγοράς», κατά την εξαγορά τον Δεκέμβριο σχεδόν του 30% του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset της οικογένειας Berlusconi.

Το όνομα του Vincent Bollore βρίσκεται στον κατάλογο των προσώπων, τα οποία ερευνά η εισαγγελία του Μιλάνου (βόρεια) για «χειραγώγηση της αγοράς», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Fabio De Pasquale, που έχει αναλάβει την έρευνα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Vivendi, Arnaud de Puyfontaine, βρίσκεται επίσης στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών.

Η Vivendi ανακοίνωσε ότι αυτή η έρευνα είναι «η συνέπεια της αβάσιμης και καταχρηστικής μήνυσης που κατέθεσαν οι Berlusconi εναντίον της Vivendi μετά την αύξηση συμμετοχής της στο κεφάλαιο Mediaset».

Ο γαλλικός όμιλος είχε κάνει την 12η Δεκεμβρίου μια εντυπωσιακή είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Mediaset, αποκτώντας το 3% του ιταλικού τηλεοπτικού ομίλου και ανακοινώνοντας αμέσως ότι στόχευε στο 20%, ένας ελιγμός που ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού Slvio Berlusconi, χαρακτήρισε «εχθρικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ