Ιταλία: Ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων και νέων κροσυμάτων από τις αρχές Μαρτίου

Ιταλία: Ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων και νέων κροσυμάτων από τις αρχές Μαρτίου

Στους  32.007 έφτασε ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 99 άνθρωποι, ενώ 451 άτομα διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 225.886.

Παράλληλα, 127.326 άνθρωποι έχουν πλέον αναρρώσει.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 225.435 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.908 άνθρωποι ενώ 125.176 είχαν αναρρώσει από τη νόσο.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε σημαντικά με 224 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μείωση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 46 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 216 λιγότεροι από χθες.

Εξάλλου, 749 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 10.207 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο, ενώ για 55.597 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός τους.

Παράλληλα, οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική μείωση του αριθμού των νεκρών, με τον χαμηλότερο απολογισμό από τις αρχές Μαρτίου. Παράλληλα, εντυπωσιακή είναι και η πορεία μείωσης των νέων κρουσμάτων. Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα πλήρους λειτουργίας των καταστημάτων, οι Ιταλοί προσπάθησαν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.

Σε κλειστούς χώρους των εμπορικών επιχειρήσεων η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ η απόσταση μεταξύ των πελατών πρέπει να είναι τουλάχιστο ενός μέτρου. Θετικός, τέλος, είναι και ο απολογισμός της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Οι νεκροί μειώθηκαν στους 24, ενώ περιορίζεται και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ