ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Ιταλία: Μπλόκο της ακροδεξιάς σε νόμο κατά της ομοφοβίας

Ιταλία: Μπλόκο της ακροδεξιάς σε νόμο κατά της ομοφοβίας

Τους αγώνες της Daniela Lourdes Falanga, της πρώτης γυναίκας τρανς, προέδρου της μεγαλύτερης ομάδας ακτιβιστών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ιταλία ώστε να περάσει νόμος που ποινικοποιεί τη ρητορική μίσους εναντίων των μελών ΛΟΑΤΚΙ, περιγράφει ο Guardian. 

Μια επίθεση πριν από δεκαπενθήμερο σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που φιλιόταν σε σταθμό του μετρό στη Ρώμη προκάλεσε νέες εκκλήσεις για επείγουσα έγκριση του νόμου.

Ο νόμος ψηφίστηκε από την κατώτερη βουλή του κοινοβουλίου τον Νοέμβριο, αλλά η Γερουσία, καθυστέρησε την έγκρισή του μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και την έντονη αντίσταση, που βρήκε από πολιτικούς στο ακροδεξιό κόμμα του Ματέο Σαλβίνι.

Το νομοσχέδιο, που συνέταξε ο Αλεξάντρο Ζαν, ένας ομοφυλόφιλος πολιτικός από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα (PD), θα αποτελούσε την επέκταση ενός υφιστάμενου νόμου, που τιμωρεί τη ρατσιστική βία, το μίσος και τις διακρίσεις, με ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, μια δεύτερη απόπειρα να υπάρξει σαφής ημερομηνία, προκειμένου να περάσει ο νόμος από την επιτροπή δικαιοσύνης της Γερουσίας, την περασμένη εβδομάδα, απέτυχε.

Όταν το τελευταίο προσχέδιο του Ζαν άρχισε να συζητείται το περασμένο καλοκαίρι, ο Σαλβίνι και η Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτιδα του μικρότερου ακροδεξιού κόμματος, Brothers of Italy, οργάνωσαν διαμαρτυρίες στη Ρώμη.

Πιο πρόσφατα, ακροδεξιοί πολιτικοί χρησιμοποίησαν την πανδημία του κορονοϊού για να ισχυριστούν ότι η ψηφοφορία για το νόμο δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ο Μασιμιλιάνο Ρομέο, γερουσιαστής της Λίγκας, δήλωσε ότι η προώθηση του νόμου διακινδύνευε «να προκαλέσει προβλήματα» στην ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού του Ντράγκι. 

O Guardian σημειώνει ωστόσο ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νόμος, η Ιταλία έχει σημειώσει κάποια πρόοδο όσον αφορά την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, με παρελάσεις Pride σε πολλές μεγάλες πόλεις.