Ιταλία: Μπλόκο στα κρουαζιερόπλοια μέχρι τις 3 Απριλίου

Ιταλία: Μπλόκο στα κρουαζιερόπλοια μέχρι τις 3 Απριλίου

Οι αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις δραστηριότητες κρουαζιέρας για τα ιταλικά πλοία και απαγόρευσαν την είσοδο στα λιμάνια της χώρας σε όλα τα κρουαζιερόπλοια με ξένη σημαία «τουλάχιστον ως τις 3 Απριλίου», ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου «η υπουργός Μεταφορών Πάολα ντε Μικέλι υπέγραψε σήμερα (σ.σ. χθες) μαζί με τον υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζ διάταγμα με το οποίο αναστέλλονται οι δραστηριότητες κρουαζιέρας για τα ιταλικά πλοία και απαγορεύεται η είσοδος στα ιταλικά λιμάνια των κρουαζιερόπλοιων με ξένη σημαία», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

«Τα πλοία με ιταλική σημαία δεν θα μπορούν πλέον να παραλαμβάνουν επιβάτες τουλάχιστον ως τις 3 Απριλίου», ενώ τα ιταλικά κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται ήδη στη θάλασσα θα πρέπει «να αποβιβάσουν όλους τους επιβάτες τους».

Επίσης, «η διαδικασία αποβίβασης προβλέπει ότι οι ιταλοί επιβάτες που δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό μπορούν να επιστρέψουν με συσκευές ασφαλείας στα σπίτια τους, και να τεθούν σε καραντίνα σύμφωνα με τους κανόνες πουν έχουν ορίσει οπ υγειονομικές αρχές».

AP Photo/Andrew Medichini)