Ιταλία: Κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών στη Ρώμη - Γυναίκες έδωσαν τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς

Ιταλία: Κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών στη Ρώμη - Γυναίκες έδωσαν τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς

Στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών, σήμερα το απόγευμα στη Ρώμη, στην οποία συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα, δεν σημειώθηκαν εντάσεις. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν μαζική, με στόχο την πρόληψη τυχόν βίαιων παρεκτροπών, μετά τις καταστροφές και τις συγκρούσεις του περασμένου Σαββάτου.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν, μάλιστα, με ιδιαίτερη έμφαση την εικόνα μερικών αστυνομικών, με τριαντάφυλλα στο χέρι. Τους τα δώρισαν γυναίκες που συμμετείχε στην κινητοποίηση, σε ένδειξη διαλλακτικότητας.

Οι οργανωτές της σημερινής διαμαρτυρίας τόνισαν ότι «δεν επιθυμούν να έχουν καμία σχέση με τον χώρο της άκρας δεξιάς και των νεοφασιστών, αλλά απορρίπτουν την υιοθέτηση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Στο μεταξύ, σήμερα, η δικαστικός της Ρώμης, αρμόδια για τις προκαταρκτικές έρευνες, τάχθηκε υπέρ της παραμονής στη φυλακή, των έξι νεοφασιστών οι οποίοι ανήκουν ή πρόσκεινται στο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα Νέα Δύναμη.

Και οι έξι οργάνωσαν ή συμμετείχαν στην εισβολή και στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στην έδρα του συνδικάτου Cgil, το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η μέχρι τώρα δράση τους δείχνει ότι η βίαιη αυτή συμπεριφορά τους δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, μεμονωμένο γεγονός.