ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Ιταλία: Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση ψηφίζει υπέρ της αύξησης του δημοσίου ελλείμματος

Ιταλία: Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση ψηφίζει υπέρ της αύξησης του δημοσίου ελλείμματος

Η ιταλική κεντροδεξιά αντιπολίτευση υπερψήφισε σήμερα στο κοινοβούλιο της Ρώμης την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος κατά 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Την απόφαση έκαναν γνωστή νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος της Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταϊάνι, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας.

Η πρώτη κίνηση «καλής θελήσεως», με κύριο στόχο την στήριξη της κυβέρνηση στην Γερουσία (όπου η πλειοψηφία της συμπολίτευσης είναι οριακή), έγινε από την Φόρτσα Ιτάλια και τον ιδρυτή της, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο «Καβαλιέρε» αποσαφήνισε πάντως ότι «το κόμμα του παραμένει σταθερά στην αντιπολίτευση».

Η εκπρόσωπος της Φόρτσα Ιτάλια στην βουλή της Ρώμης, η Μαριαστέλα Τζελμίνι, τόνισε ότι «με την σημερινή απόφαση η χώρα κάνει ένα βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της συνοχής και της κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων, κάτι που έχει ζητήσει εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ