Ιταλία: Διανύουμε το τελευταίο μίλι, λέει ο επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμού

Ιταλία: Διανύουμε το τελευταίο μίλι, λέει ο επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμού

Ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της στρατηγικής εμβολιασμού στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, αναφέρθηκε στα τελευταία στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χορήγηση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού.

«Διανύουμε το τελευταίο μίλι, έχουμε ακόμη λίγο δρόμο μπροστά μας. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 60% των πολιτών άνω των δώδεκα ετών», δήλωσε ο Φιλιουόλο. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων είναι 55%, ενώ το 65% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση.

Εμβόλιο και πράσινο πάσο

 

«Θεωρώ ότι οι Ιταλοί κατάλαβαν ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο για να αφήσουμε πίσω μας την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο. Πρέπει να επιμείνουμε. Το πράσινο πάσο (πιστοποιητικό εμβολιασμού) και τα εμβόλια είναι δύο βασικής σημασίας όπλα, διότι όταν εμβολιαζόμαστε γινόμαστε πιο ελεύθεροι», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν, τέλος, ότι κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, το 71% όσων εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας και το 69% των ασθενών του covid 19 που έχασαν την μάχη για τη ζωή, δεν είχαν λάβει ούτε μια δόση εμβολίου.