Ιταλία: Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών με 11.555 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ιταλία: Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών με 11.555 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη και στο Μιλάνο και ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν 11.555 κρούσματα κορονοϊού και έχασαν τη ζωή τους 49 άνθρωποι, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ εξαμήνου. 

Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 574.812 διαγνωστικά τεστ, το 2% των οποίων προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 512 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.250.

Στην ιταλική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών σε μικρή απόσταση από το Κολοσσαίο. Επελέγη η καθιστική διαμαρτυρία, όπως ορίζει, πλέον, ο σχετικός νόμος, με την συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι δεν φόρεσαν προστατευτική μάσκα. Οι συμμετέχοντες, επανέλαβαν ότι αρνούνται να συμμορφωθούν με την υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, για να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, στο Μιλάνο υπήρξε ένταση με την αστυνομία όταν μέρος των αντιεμβολιαστών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση προσπάθησε να μπει στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο. Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία, εξήντα περίπου ατόμων. Δεκάδες αντιεμβολιαστές, παρέμειναν στους δρόμους κοντά στο Ντουόμο, και άρχισαν να προσεύχονται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμη:

Αυστρία: Πάνω από 38.000 στη διαδήλωση κατά του lockdown εν μέσω ρεκόρ κρουσμάτων