Ιταλία: Αντιδρούν Λομβαρδία, Πεδεμόντιο και Καλαβρία στο καθολικό lockdown

Ιταλία: Αντιδρούν Λομβαρδία, Πεδεμόντιο και Καλαβρία στο καθολικό lockdown

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, απάντησε σήμερα στους περιφερειάρχες της Λομβαρδίας και του Πεδεμόντιου, οι οποίοι αμφισβήτησαν την απόφαση της κυβέρνησης Κόντε να επιβάλει, από σήμερα το βράδυ, καθολικό lockdown στις περιοχές τους.

Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους υπεύθυνους της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση της Ρώμης αγνοεί την βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων που καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα.

«Την στιγμή αυτή χρειάζεται ενότητα και αίσθημα ευθύνης, όχι ανώφελες πολεμικές», τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας. «Είναι σουρεαλιστικό, το ότι κάποιοι πολιτικοί που κυβερνούν περιοχές της χώρας, αντί να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, δείχνουν να αγνοούν τα επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί», πρόσθεσε ο Σπεράντσα.

Στην σημερινή ομιλία του στην ιταλική βουλή, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων συλλέγονται από τις διάφορες περιφέρειες, οι οποίες διαθέτουν εκπροσώπους τους και στην επιτροπή στην οποία λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις».

Οι αποδέκτες του μηνύματος του Σπεράντσα, όμως, δεν έχουν πείσθεί: Οι περιφερειάρχες του Πεδεμόντιου και της Λομβαρδίας κατηγορούν την κυβέρνηση Κόντε ότι «τιμώρησε» τις περιοχές αυτές επειδή εξέλεξαν κεντροδεξιές τοπικές αυτοδιοικήσεις, ενώ ο προσωρινός πρόεδρος της περιφέρειας της Καλαβρίας, Νίνο Σπιρλί, έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης να μετατραπεί η περιοχή του, σε «κόκκινη ζώνη».

AP Photo/Luca Bruno

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ