7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ιταλία: Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο μικρά παιδιά και έναν ηλικιωμένο

Ιταλία: Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο μικρά παιδιά και έναν ηλικιωμένο
Φωτογραφία αρχείου
AP Images

Ένοπλος άνοιξε πυρ στη μέση του δρόμου στην πόλη Αρντέα της Ιταλίας σκοτώνοντας δύο αδέλφια ηλικίας τριών και οκτώ ετών, καθώς και έναν ηλικιωμένο άνδρα, σύμφωνα με Μέσα της γειτονικής χώρας. 

Σύμφωνα με ιταλικά και διεθνή ΜΜΕ, μετά την επίθεση ο δράστης διέφυγε και έχει οχυρωθεί σε κατοικία, γύρω από την οποία έχουν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις. 

Ο δράστης κατά πληροφορίες είναι ηλικίας 34 ετών, πάσχει από ψυχική νόσο και κατά το παρελθόν περιπτώσεις είχε επιδείξει ασταθή και εχθρική συμπεριφορά.

Οι κάτοικοι και ο δήμαρχος του προαστίου της Ρώμης, Άρντεα, θεωρούν ότι πρόκειται, δυστυχώς, για προαναγγελθείσα τραγωδία. Στις δηλώσεις τους στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μίλησαν για τον 34χρονο, ο οποίος δολοφόνησε δυο παιδιά -δυο αδέλφια 8 και 3 ετών- και έναν ηλικιωμένο 84 ετών και στη συνέχεια αμπαρώθηκε και αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τους περίοικους, αλλά και τους συγγενείς των θυμάτων, ο δράστης έπασχε από ψυχικά προβλήματα, ήταν γνωστό ότι οπλοφορούσε και είχε απειλήσει, με το περίστροφό του, σειρά κατοίκων.

Κάποιοι, μάλιστα, φέρονται να κατήγγειλαν ότι επρόκειτο για άκρως επικίνδυνο άτομο αλλά δεν υπήρξε η πρέπουσα ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άρντεα, Μαριάνο Σαβαρέζε, ο δολοφόνος είχε συγγενική σχέση με τα τρία θύματα. Τα δυο μικρά παιδιά θανατώθηκαν ενώ έπαιζαν έξω από την αυλή του σπιτιού τους. Οι προσπάθειες παροχής πρώτων βοηθειών, με ελικόπτερο, αποδείχθηκαν μάταιες. Ο ηλικιωμένος άνδρας, δολοφονήθηκε ενώ πήγαινε βόλτα με το ποδήλατό του.

Όταν, λίγο πριν τις 4:00 το απόγευμα ώρα Ιταλίας, οι καραμπινιέροι έκαναν έφοδο στο σπίτι του δράστη, διαπίστωσαν ότι είχε αυτοκτονήσει.