Ιταλία: 21 οι νεκροί και 888 τα κρούσματα του κορονοϊού

Ιταλία: 21 οι νεκροί και 888 τα κρούσματα του κορονοϊού

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στους 888, ενώ καταγράφηκαν και τέσσερις νέοι θάνατοι ασθενών, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 21 νεκρούς.

Σε μια περίπου ώρα, τέλος, αρχίζει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να συζητηθούν μέτρα προς στήριξη των 50.000 κατοίκων που βρίσκονται στην απομονωμένη, κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας. Μια πρώτη, έμμεση βοήθεια, θα προβλέπει το «πάγωμα» των λογαριασμών ηλεκτρικού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου, για το επόμενο εξάμηνο.

Τέλος, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, με νέες δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι στην πόλη του Λόντι, υπάρχει μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως τόνισε, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων είναι πλήρεις, και οι γιατροί βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Δυσκολίες οι οποίες προστίθενται στην καταγγελία των γιατρών και νοσοκόμων που βρίσκονται στην λεγόμενη «κόκκινη ζώνη», πάντα στην Λομβαρδία. Οι περισσότεροι νοσοκόμοι και θεράποντες ιατροί που της περιοχής έχουν μπει σε καραντίνα και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας θα πρέπει να αποφασίσει, τέλος, αν την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι κάποια από τα σχολεία στις περιφέρειες Βένετο, Λομβαρδία και Εμίλια Ρομάνια, του ιταλικού Βορρά.

AP Photo/Luca Bruno