Ιστορίες του Νίκου Αρχιμανδρίτη: Οι Συμμαθητές - Μια βραδιά στο Λούκυ

Ιστορίες του Νίκου Αρχιμανδρίτη: Οι Συμμαθητές - Μια βραδιά στο Λούκυ

Ποιος είναι ο Νίκος Αρχιμανδρίτης; Τι ρόλο παίζει στη γκρίζα και τρομακτική Αθήνα του 2015;

7 συγγραφείς ενώνουν τις πένες τους για να γράψουν τη νέα σειρά βιβλίων του Φιλελεύθερου.

Αυτό το Σάββατο «Οι Συμμαθητές: Μια βραδιά στο Λούκυ» , του Βασίλη Κυριλλίδη  

Αστυνομική ιστορία νουάρ, σ’ ένα πολιτικό σκηνικό με στοιχεία θρίλερ. Μοιραίες γυναίκες, παλιές αλλά όχι ξεχασμένες αγάπες, σχέσεις και φιλίες, ιδεολογίες και προδοσίες, εντιμότητα και αμοραλισμός, ίντριγκες και δολοφονίες, σε μια Αθήνα ανοχύρωτη πόλη κι ένα σύστημα που ξέρει να καταπίνει ιδεολογίες, κόμματα, υπολήψεις και ανθρώπους. Αθήνα, Βερολίνο και ξανά Αθήνα.

Το αρχετυπικό μοτίβο του απρόθυμου ήρωα, που αναγκάζεται από εξωτερικούς παράγοντες κι εσωτερικές προτροπές να μπει στη μάχη. Μια
μάχη στην οποία διακινδυνεύει τη ζωή του, για να υπερασπιστεί όχι μόνο τις αξίες του, αλλά και την εσωτερική του υπόσταση. Και, συγχρόνως, έναν δημοκρατικό κόσμο, που, παρά τις ατέλειές του, προσφέρει τη μόνη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης. 

Η ιστορία των συμμαθητών συνεχίζεται στο Βερολίνο, όπου καταφεύγει ο ιδιωτικός ερευνητής, πρώην αστυνόμος, Θεόφιλος Σταμούλης, για να διαφύγει από τον θανάσιμο κίνδυνο. Όμως, παρά την φαινομενική νηνεμία, οι εσωτερικοί δαίμονές του εξακολουθούν να υπάρχουν και οι έξω συνεχίζουν να καραδοκούν. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί, είναι να τους αντιμετωπίσει.

Αυτοεξόριστος, στο Βερολίνο, ο Σταμούλης θα δει την άτυπη εκεχειρία να καταρρέει, με τραγικό τρόπο. Οι λογαριασμοί που άνοιξε πρέπει να κλείσουν. Δεν μπορεί ν’ αποφύγει την αναμέτρηση. Δεν μπορεί ούτε καν να την καθυστερεί. Και δεν το θέλει πια, γιατί ξέρει πως πρέπει αυτός να δώσει ένα τέλος, πριν το καθορίσουν οι αντίπαλοί του.

Αυτοτελές μέρος πρώτο: Οι συμμαθητές - Το καρφί της Τάξης