ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Ισραηλινή μελέτη: Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον κορονοϊό

Ισραηλινή μελέτη: Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον κορονοϊό

Το μεγαλύτερο εργαστήριο δοκιμών COVID-19 του Ισραήλ αναφέρει ότι έχει αρχικά στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech μειώνει σημαντικά τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού, προσφέροντας μια πρώτη απάντηση σε μία από τις πλέον σημαντικές ερωτήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Τα ευρήματα δημοσίευσης αναφέρουν ότι τα θετικά αποτελέσματα στο τεστ δοκιμής των ασθενών ηλικίας 60 ετών και άνω είχαν έως και 60% μικρότερα ιογενή φορτία από την ηλικιακή ομάδα 40-59, από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Ισραήλ ηλικίας 60- συν είχε ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν από το εργαστήριο MyHeritage, το οποίο χειρίζεται περισσότερες από 10.000 τεστ την ημέρα, σε μια μελέτη που συνυπογράφουν αρκετοί εξέχοντες μελετητές, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου στατιστικολόγου COVID-19 Έραν Ζεγκαλ του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να δείχνουν ότι μόλις κάποιος εμβολιαστεί, ακόμα και αν έχει τον ιό στον οργανισμό του, είναι λιγότερο πιθανό να τον μεταδώσει επειδή έχουν λιγότερα μολυσματικά σταγονίδια SARS-CoV-2.

«Το αποτέλεσμα μας αντικατοπτρίζει υπέροχα δεδομένα, επειδή δείχνει ακριβώς αυτό που θέλουμε από ένα εμβόλιο, δηλαδή ότι μειώνει τη μετάδοση», δήλωσε ο καθηγητής Γιανιβ Ερλιχ  επικεφαλής του εργαστηρίου MyHeritage στην εφημερίδα The Times of Israel. «Δείχνει, σε κάποιο βαθμό, ότι αυτό μειώνει το ιικό φορτίο στη μύτη και το λαιμό, το οποίο είναι το κύριο κανάλι μετάδοσης του ιού», πρόσθεσε ο ίδιος.

AP Photo/Oded Balilty