7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ισραήλ: Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους άνω των 12 ετών

Ισραήλ: Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους άνω των 12 ετών

Διαθέσιμη είναι πλέον η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer για όλους τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες του Ισαρήλ άνω των 12 ετών, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η πανδημία του κορονοϊού που αναζωπυρώθηκε λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα. 

«Από σήμερα, η τρίτη δόση εμβολίου είναι ανοικτή σε όλους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ασ, αναφερόμενος στο εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με το Reuters. 

Σύμφωνα με την Haaretz η μόνη προϋπόθεση για τη λήψη της τρίτης δόσης είναι να έχει προηγηθεί η δεύτερη τουλάχιστον πέντε μήνες πριν. Όσοι δεν προχωρήσουν στην τρίτη δόση δεν θα θεωρούνται πλέον πλήρως εμβολιασμένοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους περιορισμούς που ισχύουν στη χώρα. Το νέο πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός Νάφταλι Μπένετ δήλωσε ότι το ενισχυτικό πλάνο, διαθέσιμο σε όλους, είναι ένα προνόμιο που δεν έχει καμία άλλη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το ισραηλινό Υπουργείο Υγείας την Κυριακή, 726 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση - το υψηλότερο ποσοστό από τις αρχές Μαρτίου - με τους149 να είναι διασωληνωμένοι, επίσης ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Απριλίου.

Σε έκθεση εμπειρογνωμόνων που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στην κυβέρνηση και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ανέφερε ότι το νέο κύμα της πανδημία, που προκλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα, έχει περιοριστεί χάρη στην καμπάνια ενισχυτικών δόσεων και μια σειρά περιορισμούς που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.