Ισραήλ: Τεστ αντισωμάτων σε ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 3 ετών - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα

Ισραήλ: Τεστ αντισωμάτων σε ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 3 ετών - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα

Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα Κυριακή εκστρατεία διεξαγωγής ορολογικών τεστ κατά του κορονοϊού για τα παιδιά ηλικίας άνω των τριών ετών, προκειμένου να μελετήσει τα αντισώματα που αναπτύσσουν όσα δεν έχουν εμβολιαστεί, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρά την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα, η οποία συνδέεται με την μετάλλαξη Δέλτα, η ισραηλινή κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει το ενδεχόμενο αναβολής της επιστροφής στις τάξεις, που προβλέπεται για την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών και η εκστρατεία με τεστ αντισωμάτων προορίζεται για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αυτά τα τεστ θα επιτρέψουν να μελετηθούν τα αντισώματα που αναπτύσσουν τα παιδιά, εφόσον έχουν ήδη μολυνθεί.

Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα

 

Τα παιδιά που θα έχουν αναπτύξει επαρκή αριθμό αντισωμάτων δεν θα αναγκάζονται να μπουν σε καραντίνα, εάν έχουν εκτεθεί σε άτομο που έχει προσβληθεί από τη νόσο, περιορίζοντας τα προβλήματα στα σχολεία.

Σε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής της Ιερουσαλήμ, που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή, ο δήμαρχος Μοσέ Λεόν κάλεσε τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους να κάνουν αυτό το δωρεάν τεστ 15 λεπτών, που γίνεται με βελόνα στο δάκτυλο.

Ένα στα πέντε παιδιά είχε αντισώματα

 

Η συγκεκριμένη εκστρατεία διεξάγεται από κοινού από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και από τον ισραηλινό στρατό, που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση ξεκίνησε.

Πρόγραμμα πιλότος, στους κόλπους της κοινότητας των υπερορθόδοξων την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε πως περίπου ένα παιδί στα πέντε είχε αναπτύξει αντισώματα.