Ισραήλ: Σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες από 5 ευρωπαϊκές χώρες

Ισραήλ: Σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες από 5 ευρωπαϊκές χώρες

Ταξιδιώτες που θα καταφθάνουν στο Ισραήλ από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αυστρία και την Ελβετία θα πρέπει στο εξής να παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το Ισραήλ είχε ήδη επιβάλει το ίδιο μέτρο και για τους ταξιδιώτες από την Ιταλία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στη χώρα τους από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες με βάση αυτό το διάταγμα με το οποίο ουσιαστικά σταματά και η άφιξη ξένων τουριστών.

Στο Ισραήλ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα της νόσου Covid-19. Περίπου 5.000 Ισραηλινοί οι οποίοι έχουν επιστρέψει από χώρες όπου ήδη έχει εξαπλωθεί η επιδημία έχουν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα.

Παράλληλα, σε μία κίνηση πρόληψης περαιτέρω μετάδοσης του ιού, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας διέταξε την ακύρωση όλων των διεθνών συνεδρίων τα οποία είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στη χώρα, ενώ έχει απαγορεύσει απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προέτρεψε τους συμπατριώτες του να μην ανταλλάσσουν χειραψία, προκειμένου να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της επιδημίας.