7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Ισραήλ: Σε λίγες μέρες έχουν διεξαχθεί 379.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού

Ισραήλ: Σε λίγες μέρες έχουν διεξαχθεί 379.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού

Σχεδόν 100.000 Ισραηλινοί πολίτες εμβολιαστηκαν την Κυριακή, καθώς το Υπουργείο Υγείας επεκτείνει την εθνική προσπάθεια ανοσοποίησης έχοντας φτάσει συνολικά τους 379.000 σε λίγες μέρες.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν επαίνεσε τις διάφορες αρχές και τους παρόχους φροντίδας για το έργο τους στη γρήγορη χορήγηση του εμβολίου, καθώς και το κοινό για τον ενθουσιασμό του στη λήψη του.

«Θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο και θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο το ρυθμό», είπε.

Το Ισραήλ βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε εμβολιασμούς κατά κεφαλήν, ελαφρώς μπροστά από το Μπαχρέιν και πολύ μπροστά από άλλες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η χώρα έχει θέσει ως στόχο τους 150.000 εμβολιασμούς ανθρώπων την ημέρα μέσα σε μια εβδομάδα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λέει το Σάββατο ότι ελπίζει να εμβολιάσει πάνω από 2 εκατομμύρια Ισραηλινούς μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Το Ισραήλ έχει παραγγείλει συνολικά 14 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των Pfizer-BioNTech και Moderna. Η εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ ξεκίνησε από το υγειονομικό προσωπικό και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.