Ισραήλ: Προετοιμασίες για απευθείας πτήσεις προς τα ΗΑΕ

Ισραήλ: Προετοιμασίες για απευθείας πτήσεις προς τα ΗΑΕ

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο το Ισραήλ ετοιμάζεται για απευθείας πτήσεις προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πάνω από τη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της συμφωνίας ομαλοποίησης των σχέσεων με τα ΗΑΕ.

Το Ισραήλ και τα ΗΕΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη την ομαλοποίηση των διπλωματικών τους σχέσεων στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που φέρει τη σφραγίδα των ΗΠΑ και θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την πολιτική στη Μέση Ανατολή, από το παλαιστινιακό ζήτημα έως τις διαφορές με το Ιράν. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μόλις το τρίτο αραβικό κράτος εδώ και πάνω από 70 χρόνια που συνάπτει σχέσεις με το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης με τα ΗΑΕ.

«Αυτή τη στιγμή επιθυμούμε να καταστήσουμε εφικτές τις απευθείας πτήσεις, πάνω από τη Σαουδική Αραβία, μεταξύ του Τελ Αβίβ και του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι βλέπει «εξαιρετικά περιθώρια για διμερή τουρισμό και τεράστια περιθώρια για επενδύσεις» με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η έναρξη του δρομολογίου, φυσικά, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα προς το παρόν, λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Την Κυριακή, τα ΗΑΕ άνοιξαν τις τηλεφωνικές γραμμές με το Ισραήλ, μια σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών που εγκαινιάστηκε με τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των δύο κρατών.