Ισραήλ: Ο στρατός απέτρεψε «απόπειρα τρομοκρατικής διείσδυσης» στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο

Ισραήλ: Ο στρατός απέτρεψε «απόπειρα τρομοκρατικής διείσδυσης» στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα ότι απέτρεψε «μια απόπειρα διείσδυσης ενός τρομοκρατικού πυρήνα» στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο, αφού νωρίτερα είχε κάνει λόγο για μάχες στον τομέα αυτόν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους ανέφερε ότι «καταφέραμε να αποτρέψουμε με επιτυχία μια απόπειρα διείσδυσης ενός τρομοκρατικού πυρήνα στο Ισραήλ», διευκρινίζοντας πως διαθέτει «οπτική επιβεβαίωση σύμφωνα με την οποία οι τρομοκράτες επέστρεψαν στον Λίβανο».

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε κάνει λόγο για «εν εξελίξει μάχες» σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο και κάλεσε τους κατοίκους της συνοριακής περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«'Επειτα από ένα περιστατικό ασφαλείας στον τομέα Μοντ Ντοβ, καλούνται οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους», ανέφερε σε ανακοίνωση ο στρατός, διευκρινίζοντας πως κάθε δραστηριότητα στο ύπαιθρο απαγορεύεται και οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

«Εν εξελίξει σύγκρουση στην περιοχή του Μοντ Ντοβ, στο βόρειο Ισραήλ», ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους.

Όπως αναφέρει το Reuters, ανταποκριτές και από τις δύο πλευρές των συνόρων έκαναν λόγο για εκρήξεις. Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν για περίπου μία ώρα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, στο χωριό Μαρζαγιούν, στον νότιο Λίβανο.

Στο μεταξύ, η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης στον νότιο Λίβανο, η Finul, κάλεσε σήμερα σε «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» έπειτα από συγκρούσεις που φέρεται να σημειώθηκαν στα σύνορα με το Ισραήλ, διευκρινίζοντας σε μια σύντομη ανακοίνωση πως τα πυρά έχουν σταματήσει.