Ισραήλ - Μπένετ: Η 4η δόση του εμβολίου πενταπλασιάζει τα αντισώματα

Ισραήλ - Μπένετ: Η 4η δόση του εμβολίου πενταπλασιάζει τα αντισώματα

  Μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 προκαλεί πενταπλασιασμό των αντισωμάτων μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, επικαλούμενος προκαταρκτικά ευρήματα μιας ισραηλινής μελέτης.

«Μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, ξέρουμε με έναν υψηλότερο βαθμό βεβαιότητας ότι η τέταρτη δόση είναι ασφαλής», δήλωσε ο Μπένετ στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα, στο οποίο χορηγείται δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίων στο πλαίσιο μιας δοκιμής μεταξύ του προσωπικού του εν μέσω μιας αύξησης των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον στη χώρα.

«Η δεύτερη είδηση: Γνωρίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης, βλέπουμε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων στο πρόσωπο που εμβολιάσθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Το πιθανότερο είναι πως αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση της δράσης του κατά της μόλυνσης και ... της νοσηλείας και των (σοβαρών) συμπτωμάτων», δήλωσε ο Μπένετ μιλώντας στα αγγλικά.

Το Ισραήλ διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μελέτη των αποτελεσμάτων των εμβολίων κατά της Covid-19, καθώς είναι η χώρα που προχώρησε ταχύτερα στους εμβολιασμούς με δύο δόσεις σ' έναν ευρύτερο πληθυσμό πριν από ένα χρόνο και μία από τις πρώτες που χορήγησε τρίτες, ενισχυτικές δόσεις. Τώρα χορηγεί τέταρτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.