Ισραήλ-ΗΑΕ: Ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ισραήλ-ΗΑΕ: Ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν την διμερή συνεργασία στον τομέα της υγείας, έπειτα από τη συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που υπογράφτηκε πριν από 10 μέρες, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΑΕ WAM.

Οι Υπουργοί Υγείας των δύο χωρών συζήτησαν τη συνεργασία σε θέματα φαρμάκων, ιατρικής έρευνας και του Covid-19 σε τηλεφωνική συνομιλία. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ προσθέτει ότι συμφώνησαν σε μια «αρχική και με άμεση ισχύ συνεργασία» στον τομέα της υγείας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το Ισραήλ και τα ΗΑΕ συμφώνησαν στην ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων και την σφυρηλάτηση μια νέας σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, με τα ΗΑΕ να καθίστανται η τρίτη Αραβική χώρα που διατηρεί επίσημες διπλωματικές με το Ισραήλ, μετά την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Οι δύο χώρες θα διορίσουν αντιπροσώπους και επιχειρηματικές αντιπροσωπείες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί επίσης ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.