7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ισραήλ: Δέχθηκε επίθεση από τον Λίβανο - Εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες

Ισραήλ: Δέχθηκε επίθεση από τον Λίβανο - Εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες
AP Photo/Khalil Hamra, File

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από την επικράτεια του Λιβάνου εναντίον του βόρειου Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες της αεράμυνας, πάντως χωρίς να αναφερθούν θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τα πυρά, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Η μία από τις ρουκέτες καταρρίφθηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ, που είναι γνωστό με την ονομασία Σιδηρούς Θόλος, ενώ η δεύτερη έπεσε σε ανοικτή έκταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκάντζ κατηγόρησε τον Λίβανο ότι «επιτρέπει την τρομοκρατική δραστηριότητα από το έδαφός του», τονίζοντας παράλληλα «Δεν θα επιτρέψουμε στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση στο Λίβανο να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια για το Ισραήλ. Καλώ τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για να επιστρέψει τη σταθερότητα στη χώρα».

Το 2006, το Ισραήλ ενεπλάκη σε πόλεμο με τη λιβανέζικη ένοπλη παράταξη Χεζμπολάχ, η οποία διατηρεί μεγάλη ισχύ, ειδικά στον νότιο Λίβανο, ενώ διαθέτει προηγμένες ρουκέτες. Πάντως η κατάσταση στα σύνορα παραμένει –γενικά– ήρεμη έκτοτε.

Μικρές οργανώσεις Παλαιστινίων που ζουν στον Λίβανο έχουν επίσης εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ στο παρελθόν.

Πηγή: Reuters