Ισπανία: Πιλοτικό άνοιγμα των συνόρων για 10.000 Γερμανούς

Ισπανία: Πιλοτικό άνοιγμα των συνόρων για 10.000 Γερμανούς

Η Ισπανία ανοίγει ξανά για μια επίλεκτη ομάδα Γερμανών τουριστών σήμερα, με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέψει την άφιξη 10.000 επισκεπτών στις Βαλεαρίδες Νήσους προκειμένου να διαπιστωθεί πώς μπορεί να λειτουργήσει ο μαζικός τουρισμός στην εποχή του κορονοϊού.

Δεκάδες παραθεριστές έκαναν ουρά φορώντας μάσκες σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ για να επιβιβαστούν στην πτήση του ταξιδιωτικού πρακτορείου TUI για την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ανυπομονώντας να δοκιμάσουν τις διακοπές με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δύο εβδομάδες προτού η Ισπανία ανοίξει πλήρως τα σύνορα, σύμφωνα με το Reuters.

Τα ξενοδοχεία θα λειτουργούν με πληρότητα 50% και θα διαθέτουν στην είσοδο κάμερες θερμικής απεικόνισης για να καταγράφουν τη θερμοκρασία των επισκεπτών. Η κυβέρνηση έχει θέσει περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, που δεν θα ξεπερνούν τους 10.900.

«Θα είναι πιο ήρεμα απ' ό, τι συνήθως», δήλωσε ένας ταξιδιώτης. «Αλλά είναι ωραίο το αίσθημα ότι όλα ξεκινούν και πάλι. Ότι μπορούμε ξανά να ταξιδέψουμε».

Η Ισπανία, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, άρχισε να κλείνει τα σύνορα αφού η πανδημία ανάγκασε την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις 14 Μαρτίου. Τώρα όμως, η πίεση είναι μεγάλη για να ανοίξει και πάλι ο κλάδος του τουρισμού, που απασχολεί έναν στους οκτώ Ισπανούς εργαζομένους.

Το 2019 οι Γερμανοί αποτελούσαν το ένα τρίτο των διεθνών επισκεπτών στις Βαλεαρίδες Νήσους.