Ισπανία: Ένας νεκρός από τις καταρρακτώδεις βροχές στη Ναβάρα

Ισπανία: Ένας νεκρός από τις καταρρακτώδεις βροχές στη Ναβάρα

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα στη βόρεια Ισπανία, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλοί δρόμοι και να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά το βράδυ της Δευτέρας. Οι πυροσβέστες βρήκαν το πτώμα του σήμερα τα ξημερώματα στην κοινότητα Εσπρογκούι της Ναβάρας.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής: αυτοκίνητα, παρασυρμένα από τα νερά και στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

"Ήταν λες και η φύση χρησιμοποιούσε κανόνια για να μας βομβαρδίσει με νερό, τόση ήταν η βιαιότητα της νεροποντής, είπε στους δημοσιογράφους ο Χεσούς Αριθουμπιέτα, ο δήμαρχος της κοινότητας Ταφάλα. "Αν είχαμε προβλέψει ότι θα ανέβαινε η στάθμη του ποταμού, θα προειδοποιούσαμε τους κατοίκους να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους. Όμως όλα έγιναν εν ριπή οφθαλμού", πρόσθεσε.

Η στάθμη του εν λόγω ποταμού, του Θιδάκος, σε ορισμένα σημεία ανέβηκε από τα 11 εκατοστά στα 4 μέτρα μέσα σε λίγες ώρες. Ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τετραπλάσιος από εκείνον που προέβλεπαν αρχικά οι μετεωρολόγοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Έξι επαρχιακοί δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί στη Ναβάρα. Στην Παμπλόνα, οι αρχές ανέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας μια ταυρομαχία, εξαιτίας της βροχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ