Τραγωδία στην Ισπανία με 932 νέους θανάτους σε μία ημέρα

Τραγωδία στην Ισπανία με 932 νέους θανάτους σε μία ημέρα

Περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην Ισπανία μέσα σε μόλις μία ημέρα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Συνολικά, 10.935 είναι οι πλέον οι νεκροί στην Ισπανία από 10.003 που είχαν ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στην Ισπανία ανέρχονται πλέον σε 117.710, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν περίπου 7.500 νέα κρούσματα.

Παρά τις βαριές απώλειες, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων επιβραδύνεται ημέρα με την ημέρα στην Ισπανία σταθερά από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών, που δείχνουν επίσης ότι περισσότεροι των 30.000 ανθρώπων έχουν ιαθεί από την νόσο.

Στην Ισπανία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από κορονοϊό, μετά την Ιταλία, με την κυβέρνηση να έχει προβεί σε απαγόρευση των μετακινήσεων, πέραν των απολύτως απαραίτητων, από τις 14 Μαρτίου, ωστόσο η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεγάλη αργοπορία στην λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων. Αυτή την εβδομάδα υιοθετήθηκαν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, καθώς όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας οφείλουν πλέον να παραμένουν στο σπίτι τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πό την έναρξη της υγειονομικής κρίσης στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου 898.822 άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους, ειδικά από τότε που επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 550.000 εποχικών υπαλλήλων. Οι κλάδοι του τουρισμού και των κατασκευών είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο.