Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ισπανία - 832 νεκροί το τελευταίο 24ώρο
Κορονοϊός

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ισπανία - 832 νεκροί το τελευταίο 24ώρο

Νέα μεγάλη αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Ισπανία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες ακόμα 832 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον στα 5.690, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Υγείας της χώρας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί σε ένα 24ωρο, ενώ πέρα από μία κάμψη που σημειώθηκε την Πέμπτη, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων εξακολουθεί να αυξάνεται μέρα τη μέρα στην Ισπανία

Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ανήλθε στους 72.248 από τους 64.059 που είχαν καταγραφεί χθες, Παρασκευή, έχοντας αυξηθεί κατά 8.000 μέσα σε 24 ώρες.

Ένα στοιχείο που μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό είναι ότι ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων σημείωσε μια επιβράδυνση τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από την Covid-19 μετά την Ιταλία, και τέταρτη στην κατάταξη των κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιταλία.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα, με 2.757 θανάτους, και 21.520 κρούσματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αρχές της πρωτεύουσας της Ισπανίας θα εγκαταστήσουν από τη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείται στα περίχωρα, μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

Οι ισπανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι «δύσκολη», αναμένοντας κορύφωσης της καμπύλης της επιδημίας.

Από τις 14 Μαρτίου, η χώρα έχει τεθεί σε καραντίνα με καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τους πολίτες, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων σε όλη την επικράτεια. Ο αρχικός προγραμματισμός των μέτρων ήταν έως τις 11 Απριλίου ωστόσο πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα παραταθούν.