«Τιμή μου» λέει ο Σαλβίνι μετά τις δύο νέες δικαστικές έρευνες σε βάρος του

«Τιμή μου» λέει ο Σαλβίνι μετά τις δύο νέες δικαστικές έρευνες σε βάρος του

Δύο νέες δικαστικές έρευνες πραγματοποιούνται σε βάρος του Ιταλού υπουργού εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, όπως διέρρευσε στον ιταλικό Tύπο, μετά από την ήδη υπάρχουσα καταγγελία εναντίον του  σχετικά με τους μετανάστες που έμειναν μπλοκαρισμένοι για πάνω από δέκα ημέρες στο πλοίο Diciotti

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη έρευνα αφορά σε παράνομες συλλήψεις, κατάχρηση εξουσίας και περιορισμό της ατομικής ελευθερίας, ενώ τώρα, ερευνάται και η τυχόν διάπραξη των αδικημάτων περιορισμού ατομικής ελευθερίας με στόχο τον εξαναγκασμό και τη μη εφαρμογής της προβλεπόμενης διαδικασίας.

«Σήμερα ανακάλυψα ότι η έρευνα αφορά δυο ακόμη αδικήματα. Για εμένα, όμως, αυτά είναι μετάλλια», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επέκταση της έρευνας οφείλεται στο ότι οι εισαγγελείς θεωρούν ότι ο Σαλβίνι παρεμπόδισε για μέρες την αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων, με στόχο να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να δοθεί πράσινο φως στην ανακατανομή των διασωθέντων.

Παράλληλα, οι δικαστικοί πιστεύουν ότι ο Ιταλός υπουργός δεν υπέδειξε το λιμάνι της Κατάνης (όπου τελικά αποβιβάστηκαν οι 177 διασωθέντες), ως «ασφαλές λιμάνι», αλλά ως απλό τεχνικό σταθμό ανεφοδιασμού.

«Αλλάζουν τον ποινικό κώδικα εξαιτίας του υπουργού εσωτερικών. Ωραία, διεκδικώ το ότι εξεβίασα την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε σε ειρωνικό τόνο ο γραμματέας της Λέγκα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP