«...Τελικά πωλούνται»: Σχόλιο της Άννας Κορακάκη για τη συμφωνία με πΓΔΜ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, 14:52
-A +A
«...Τελικά πωλούνται»: Σχόλιο της Άννας Κορακάκη για τη συμφωνία με πΓΔΜ

Με αιχμηρό τρόπο η Χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη σχολίασε τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό. Σχόλιο που γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο καθώς προέρχεται από περιοχή της Μακεδονίας, μεγάλωσε και έγινε πρωταθλήτρια στη Δράμα. 

Και όπως έγραψε στο Instagram «...Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή...»

Ολόκληρη η ανάρτηση της Άννας Κορακάκη:

«...Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή...Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά. Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις - με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω.

Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Όσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα...»